اصل تطابق


بر اساس اصل تطابق ، هزينه هاي انجام شده جهت ايجاد درآمد ، بايد به حساب دوره اي که درآمد در آن تحصيل گرديده منظور گردد . به عبارت ديگر سود هر دوره متفاوت بين درآمد هاي تحصيل شده و هزينه هاي تحميل شده براي کسب درآمد همان دوره مي باشد . مطابق اين اصل ، بسياري از هزينه هاي انجام شده در دوره جاري ، بدليل داشتن منافع آتي به عنوان دارايي در دفاتر و صورتهاي مالي ثبت و گزارش مي شوند . مثلا اگر فروش دوره جاري 2 ميليون ريال و پيش پرداخت بابت خريد کالا در سال آينده معادل پانصد هزار ريال و بهاي تمام شده کالاي فروش رفته 1200000 ريال باشد، بايد هزينه هايي که منجر به درآمد شده اند ( بهاي تمام شده کالاي فروش رفته ) از درآمد دوره ( مبلغ فروش ) کسر گردند ، اما مبالغي که بابت خريد کالا در سالهاي آتي پرداخت شده است بايد از درآمد همان دوره ( سال آتي ) کسر گردد. زيرا اين هزينه هيچ ارتباطي با درآمد دوره جاري ندارد . بدين ترتيب مي توان هزينه ها را بهاي تمام شده داراييهاي مصرف شده جهت تحصيل در آمد تعريف نمود . به عبارت ديگر ، هزينه ، بهاي مرتبط با درآمد دوره مالي است و اين ارتباط غالبا به طور مستقيم و گاهي نيز به شکل غير مستقيم بين هزينه و دوره مالي وجود دارد .اگر چه هزينه ها به انحاء مختلف قابل شناسايي هستند ، اما توجه به مباني زير جهت تمايز ماهيت آنها ضروري است :
الف ) ارتباط علت و معلولي : تحصيل برخي درآمدها بدون تحمل يکسري هزينه ها ، امکان پذير نمي باشد . به عبارت ديگر ، تحصيل در آمد و تحميل هزينه ، به طور مستقيم ارتباط علت و معلولي دارند. نمونه اي از اين هزينه ها به عنوان هزينه دوره ، بهاي تمام شده کالاي فروش رفته ، هزينه کمسيون فروش و هزينه حمل و تحويل کالا مي باشد . بدين ترتيب ملاحظه مي شود که زماني فروش صورت مي گيرد ( درآمد تحصيل مي شود ) ، که بهايي بابت کالاي فروخته شده پرداخت گردد (هزينه اي تحميل شود ).
ب ) سر شکن کردن منطقي و سيستماتيک : چنانچه بين درآمد و هزينه رابط علت و معلولي وجود نداشته باشد ، دارايي متقابل آن هزينه را مي توان بين دوره هايي که بخشي از منافع بخاطر آن دارايي ايجاد مي شود به طور منطقي و سيستماتيک سرشکن نمود . به عبارت ديگر ، انقضاي بخشي از بهاي داراييها طي دوره اي که از اين داراييها استفاده مي شود ، به عنوان هزينه دوره شناسايي مي گردد . به عنوان نمونه تخصيص هزينه استهلاک داراييهاي ثابت ، هزينه بهره وامها ، هزينه اجاره و هزينه بيمه ، از جمله هزينه هايي است که به طور منطقي و سيستماتيک شناسايي و به دوره اي خاص ارتباط داده مي شوند .
ج) شناخت بلادرنگ (تسريع در شناخت ) : برخي از هزينه ها را نه مي توان مستقيما به درآمد دوره ارتباط داد و نه مي توان آنها را به طور سيستماتيک بين دوره هاي مختلف سزشکن نمود ، زيرا نه رابطه علت و معلولي با درآمد دوره دارند و نه انتفاع آتي براي آنها متصور است . در اين حالت مي توان در شناخت بلادرنگ آن به عنوان هزينه دوره تسريع نمود . براي مثال هزينه هاي ناشي از دعاوي حقوقي ، حقوق مديران ، اغلب هزينه هاي اداري و فروش ، از جمله هزينه هايي است که بدليل عدم رابطه علت و معلولي با درآمد دوره و عدم منافع آتي آن ، بلا درنگ به عنوان هزينه دوره ، شناسايي مي گردند .با توجه به مطالب فوق ، هزينه هاي تحميل شده ( تحقق يافته ) را مي توان بشرح زير خلاصه و طبقه بندي نمود :


[caption id="attachment_36" align="alignnone" width="840"]مخارج-انجام-شدهمخارج انجام شده[/caption]


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مژه مصنوعی دنیای دکوراسیون باغ سپیدار lcnow عینک Sarah آپديت نود32 لايسنس نود 32 يوزرنيم و پسورد رايگان license nod32 وبلاگ تیم ربات سازی CLi نقاشی ساختمان